24 Αυγούστου 2014

Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και ο ρόλος τους στην ενδογενή Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας μας

Χαλάνδρι, 7/4/2014
Στην εκδήλωση βρέθηκαν και συζήτησαν με τον κ. Σάββα Ρομπόλη καθηγητή Οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, τον κ. Νίκο Σκορίνη μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Αλέξη Οικονομίδη Μαθηματικό-Μηχανουργό, δεκάδες έμποροι και επαγγελματίες του Χαλανδρίου, εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματικών ενώσεων.



Α' Μέρος: ΜμΕ και Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Χαλάνδρι 1
Ο κ. Σκορίνης όντας και ο ίδιος έμπορος, αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που έχουν υποστεί με τις μνημονιακές επιλογές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στη ραγδαία συρρίκνωσή τους, στα χρέη και την έλλειψη ρευστότητας.


Β' Μέρος: ΜμΕ και Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Χαλάνδρι 2
Ο κ Ρομπόλης παρουσίασε την σημερινή οικονομική πραγματικότητα στη χώρα μας, τις σχέσεις με τις άλλες χώρες της Ε.Ε., το οικονομικό χρέος, την ανεργία, την παραγωγική αποδιάρθρωση και την σταδιακή μετατροπή της χώρας μας, μέσω των μνημονιακών εφαρμογών, σε διαμετακομιστικό κέντρο εξυπηρέτησης των βορείων οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών, με πολύ χαμηλό ύψος εργασιακών αμοιβών.


Γ' Μέρος: ΜμΕ και Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Χαλάνδρι 3
Στη συζήτηση που ακολούθησε  παρενέβησαν από τους παραγωγικούς φορείς  με ομιλίες τους:  ο κ. Γρηγόρης Πιταράς & κα Μαρία Muller από τον Εμπορικό σύλλογο Χαλανδρίου, ο κ. Λούσης από την Oμοσπ. Υαλοπινάκων, ο κ. Βαγγέλης Αχιλλόπουλος από την Ομοσπ. Νέων Επιχειρηματιών, ο κ. Νίκος Ρόης από τον τομέα Βιομηχανίας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και πολλοί ακόμα ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίοι εξέφρασαν κριτική και προτάσεις για την σημερινή οικονομική-παραγωγική κατάσταση και την διέξοδο από αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε τα σχόλια σας:

Ευρετήριο: Όλες οι αναρτήσεις του blog με προεπισκόπηση στο άγγιγμα της εικόνας